You Tube

 

Imam komt op voor islamitische homo's

De Zuid-Afrikaanse imam Muhsin Hendricks heeft geen enkel bezwaar tegen homoseksualiteit. Volgens Hendricks keurt de Koran homoseksualiteit namelijk niet expliciet af. Met zijn organisatie The Inner Circle ondersteunt de imam lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) met een islamitische achtergrond.

 

 

 

Niet uit de kast

Arie Boomsma gaat op zoek naar het antwoord op de vraag waarom er zo weinig jonge moslim-homo's uit de kast komen. Na meerdere seizoenen van KRO's Uit de Kast blijkt dat het erg moeilijk is voor moslimjongeren om voor hun geaardheid uit de komen.

 

Get Microsoft Silverlight

 

 

Mike Starink op bezoek bij Kevin Abdoelkariem (finalist Mr Gay 2012)

Mike Starink in gesprek met Kevin Abdoelkariem (finalist Mr Gay 2012) .
De 30-jarige Kevin Abdoelkariem, heeft een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond is homo en ook nog eens moslim. Hij heeft twee duidelijke doelen en weet precies waarom hij Mister Gay Netherlands 2012 moet worden.

 

 

 

 

I am Gay and Muslim

 'I am Gay and Muslim' is een documentaire van regisseur Chris Belloni in samenwerking met Public Cinema. De film portretteert de zoektocht van zes homoseksuele mannen in Marokko naar hun religieuze en seksuele identiteit. Belloni: "De film beoogt een brug te slaan tussen de moslimgemeenschap en de homogemeenschap. Het is een poging om de door de politiek geschapen tegenstelling van homo's versus moslims te doorbreken.'

 

 

 

Strijders voor de liefde

Documentaire waarin Sipke Jan Bousema in binnen- en buitenland op zoek gaat naar de mannen en vrouwen die een dagelijkse strijd moeten leveren om hun liefde openlijk en veilig te mogen uiten.

Get Microsoft Silverlight

 

 

Valentijn

Valentijn is acht, wanneer documentairemaker Hetty Nietsch hem voor het eerst filmt. Lichamelijk een jongen, maar in hart en ziel een meisje. Negen jaar lang wordt Valentijn gevolgd op zijn weg naar vrouwelijkheid. Welke keuzes moet Valentijn gedurende die jaren maken? En wat betekent het voor zijn ouders, zijn broertje en zijn schoolvrienden dat hun zoon, broer en vriend liever een dochter, zus en vriendin wil zijn?

 

Get Microsoft Silverlight