DVD's

Circumstance, Maryam Keshavarz (2012)

Een taboe-doorbrekend drama. De 16-jarige Atafeh komt uit een welgesteld, liberaal gezin. Haar beste vriendin, Shireen, woont bij haar oom, haar overleden ouders waren ferme tegenstanders van het Iraanse regime. Samen doen ze hun best de strijd met hun wereld aan te gaan en zoeken ze de grenzen op van de regels waaronder ze leven. De twee meisjes ontdekken ze dat ze zich tot elkaar aangetrokken voelen. Dan verschijnt Atafeh's broer Mehran op het toneel. Hij is net ontslagen uit een afkickkliniek en sluit zich, gedreven door schuldgevoelens, aan bij de moraalpolitie. Zijn gedrag wordt steeds extremer en hij raakt geobsedeerd door de relatie tussen zijn zusje en Shireen. CIRCUMSTANCE / SHARAYET – EEN LIEFDE IN TEHERAN is een provocerend alsook sensueel verhaal. Het laat de moderne jeugdcultuur van Teheran zien. Hier staat plezier gelijk aan het risico gearresteerd te kunnen worden.

Klik hier om te bestellen.

Mixed Kebab (2012)

In Antwerpen verlangt de Turkse jongeman Ibrahim (Cem Akkanat) naar een relatie met local boy Kevin in plaats van te trouwen met zijn nichtje Elif. Maar dat gaat zomaar niet! Bram, in feite Ibrahim, verbergt zijn homoseksualiteit voor zijn moslimfamilie. Brams ouders vermoeden echter iets en willen hem snel koppelen aan Elif, zijn 18-jarige Turkse nicht. Bram legt zich neer bij de hypocrisie maar wil Elif eerst ontmoeten. Hij vraagt de knappe Vlaamse jongen Kevin om hem naar de bruid in Turkije te vergezellen. Maar of dat goed afloopt?
Klik hier om te bestellen.

Shahada (2010)

Centraal in de film Shahada staat de gebedsruimte van Vedat, een ruimdenkende, begripvolle Islamitische voorganger. Zijn jonge dochter Maryam worstelt met de conflicterende situatie tussen haar geloof en het losbandige uitgaansleven van de jeugd. Ze heeft haar zwangerschap voortijdig afgebroken en belandt hierdoor in een crisis, ze ziet in alles voortekenen van de straf van God. Ze veroordeelt zichzelf streng en gaat ervan uit dat ook God dit dus doet.
De Senegalees SAMIR volgt de Koranlessen van Vedat en woont samen met zijn strenggelovige moeder. In de fabriek waar hij werkt probeert hij krampachtig een vorm te vinden voor de ontluikende gevoelens in de omgang met de homoseksuele Duitse DANIEL. Hij probeert dit te verbergen voor zijn strenge moeder en zijn agressieve collega Sinan, de vader van Maryam's ongeboren kind.
Klik hier om te bestellen.

I can’t think straight (2009)

Terwijl in het Midden-Oosten een traditionele bruiloft wordt voorbereid door haar ouders, ontmoet de Palestijnse Tala in Londen de jonge Indiase Leyla. De twee tegenpolen worden al snel verliefd op elkaar en in het geheim ontstaat een gepassioneerde relatie. Tala voelt echter de druk van haar cultuur en familie en besluit terug te keren naar het Midden-Oosten. Maar ze krijgt het steeds benauwder als haar trouwdatum nadert.

Klik hier om te bestellen.

 

Het verhaal van

Sara

Sara (20) kwam via een vriendin bij Veilige Haven terecht. Mijn familie weet niet dat ik op vrouwen val. Het ging niet goed met mij toen ik hier voor het eerst kwam, ik voelde me alsof ik de enige lesbische moslima op aard was. Mijn thuissituatie is sowieso niet ideaal, mijn homoseksualiteit maakte het allemaal nog moeilijker.

Het verhaal van

Nazha

Robert: Ik heb mijn hele leven in de kast gewoond">"Alle meisjes vielen op jongens en ik viel op meisjes. Dus?"

Ik was 24 toen ik Marokko verruilde voor Nederland. Mijn vader repte met geen woord over de reden van mijn vertrek. Mijn ouders zijn vrome moslims. Toch hebben mijn ouders geen moeite met mijn seksuele geaardheid.

Het verhaal van

Warda

"Toen ik haar zag, werd ik betoverd door haar schoonheid"

Ik heb niet voor mijn geaardheid gekozen, mijn homoseksuele gevoelens zijn authentiek. Homoseksualiteit is niet alleen maar seks, maar een liefdesrelatie waarin seks een rol speelt. Twee jaar geleden ben ik voor het eerst in mijn leven verliefd geworden op een vrouw.

Het verhaal van

Mimoun

"Iedere man die ik aantrekkelijk vond, begon ik te haten."

Mimoun, 26 jaar, werkt voor een reclamebureau. 'Ik zou mijn ouders niet teleurstellen. Ik zou trouwen met een Marokkaanse en vanzelfsprekend zou ik nooit mijn homogevoelens de vrije loop laten. Sterker nog, ik durfde nog steeds niet toe te geven dat ik wel degelijk op mannen viel. Het was een periode van chaos.