Informatie

GGD Amsterdam

Deze site van de GGD is gericht op jongeren tussen de 13 en 23 jaar en geeft antwoorden over gezondheid. Dit aan de hand van verschillende thema’s zoals relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol en drugs. Ook homoseksualiteit en andere daaraan verwante thema’s worden toegelicht op onze site. Ook is er de mogelijkheid te chatten met een daarvoor opgeleid persoon of arts van de GGD in de chatbox van de site.
www.jouwggd.amsterdam.nl

Gay & Lesbian Switchboard

Informeert lesbische vrouwen en homoseksuele mannen over alle denkbare onderwerpen met betrekking tot homoseksualiteit.

www.switchboard.nl

Alles over Gay

Geeft antwoord op de 100 meest gestelde vragen over homoseksualiteit: vragen over geloof, school, discriminatie, vooroordelen, coming out, sport, gezondheid, verliefdheid, seks, relaties en nog veel meer.

www.allesovergay.nl

MANtotMan.nl

MANtotMAN is de website voor gezonde seks. In MANcyclopedie vind je alles over homoseks. In Seks-wijzer check je hoe je gezond vrijt.

www.mantotman.nl

Het verhaal van

Sara

Sara (20) kwam via een vriendin bij Veilige Haven terecht. Mijn familie weet niet dat ik op vrouwen val. Het ging niet goed met mij toen ik hier voor het eerst kwam, ik voelde me alsof ik de enige lesbische moslima op aard was. Mijn thuissituatie is sowieso niet ideaal, mijn homoseksualiteit maakte het allemaal nog moeilijker.

Het verhaal van

Nazha

Robert: Ik heb mijn hele leven in de kast gewoond">"Alle meisjes vielen op jongens en ik viel op meisjes. Dus?"

Ik was 24 toen ik Marokko verruilde voor Nederland. Mijn vader repte met geen woord over de reden van mijn vertrek. Mijn ouders zijn vrome moslims. Toch hebben mijn ouders geen moeite met mijn seksuele geaardheid.

Het verhaal van

Warda

"Toen ik haar zag, werd ik betoverd door haar schoonheid"

Ik heb niet voor mijn geaardheid gekozen, mijn homoseksuele gevoelens zijn authentiek. Homoseksualiteit is niet alleen maar seks, maar een liefdesrelatie waarin seks een rol speelt. Twee jaar geleden ben ik voor het eerst in mijn leven verliefd geworden op een vrouw.

Het verhaal van

Mimoun

"Iedere man die ik aantrekkelijk vond, begon ik te haten."

Mimoun, 26 jaar, werkt voor een reclamebureau. 'Ik zou mijn ouders niet teleurstellen. Ik zou trouwen met een Marokkaanse en vanzelfsprekend zou ik nooit mijn homogevoelens de vrije loop laten. Sterker nog, ik durfde nog steeds niet toe te geven dat ik wel degelijk op mannen viel. Het was een periode van chaos.