Spoed

Ben je slachtoffer van huiselijk geweld of mishandeling? Onderneem dan actie en bel bij directe nood 112.  Voor advies of een melding kun je bellen met Veilig Thuis. Veilig Thuis is altijd bereikbaar via het gratis nummer 0800 – 2000. Zeven dagen per week, 24 uur per dag.

https://www.020veiligthuis.nl/jongeren/contact-met-veilig-thuis/

Als je met geweld of discriminatie te maken hebt, kan je het beste aangifte doen bij de politie. Waar kun je terecht? Bel direct 112 bij spoed of achteraf 0900-8844 bij geen spoed.

Praat je liever met een medewerker van het homonetwerk binnen de politie  “Roze in Blauw”? Bel dan Roze in Blauw 088-16 912 34 of mail: rozeinblauw@amsterdam.politie.nl. Je kunt rekenen op goede opvang. Zij gaan zorgvuldig om met je privacy.

Heb je dringend hulp nodig en is Veilige Haven gesloten? Neem dan contact op met je huisarts, politie of bel met Gay & Lesbian Switchboard: http://switchboard.coc.nl/.

Telefoonnummer 020-623 65 65 of per e-mail: info@switchboard.nl

 

Het verhaal van

Sara

Sara (20) kwam via een vriendin bij Veilige Haven terecht. Mijn familie weet niet dat ik op vrouwen val. Het ging niet goed met mij toen ik hier voor het eerst kwam, ik voelde me alsof ik de enige lesbische moslima op aard was. Mijn thuissituatie is sowieso niet ideaal, mijn homoseksualiteit maakte het allemaal nog moeilijker.

Het verhaal van

Nazha

Robert: Ik heb mijn hele leven in de kast gewoond">"Alle meisjes vielen op jongens en ik viel op meisjes. Dus?"

Ik was 24 toen ik Marokko verruilde voor Nederland. Mijn vader repte met geen woord over de reden van mijn vertrek. Mijn ouders zijn vrome moslims. Toch hebben mijn ouders geen moeite met mijn seksuele geaardheid.

Het verhaal van

Warda

"Toen ik haar zag, werd ik betoverd door haar schoonheid"

Ik heb niet voor mijn geaardheid gekozen, mijn homoseksuele gevoelens zijn authentiek. Homoseksualiteit is niet alleen maar seks, maar een liefdesrelatie waarin seks een rol speelt. Twee jaar geleden ben ik voor het eerst in mijn leven verliefd geworden op een vrouw.

Het verhaal van

Mimoun

"Iedere man die ik aantrekkelijk vond, begon ik te haten."

Mimoun, 26 jaar, werkt voor een reclamebureau. 'Ik zou mijn ouders niet teleurstellen. Ik zou trouwen met een Marokkaanse en vanzelfsprekend zou ik nooit mijn homogevoelens de vrije loop laten. Sterker nog, ik durfde nog steeds niet toe te geven dat ik wel degelijk op mannen viel. Het was een periode van chaos.