Wereldcafé

Lijkt het je leuk om lotgenoten te leren kennen?  Kom dan naar ons Wereldcafé!

Voor de maaltijd van het Wereldcafé bedenken wij elke keer wat anders. Op deze avonden werken we met meerdere vrijwilligers als gastheer/-vrouw die stuk voor stuk ervaring hebben met lesbische, homoseksuele of transgender gevoelens. Na de maaltijd is er soms een gastspreker aanwezig, soms zijn er weerbaarheidstrainingen en twee of drie keer in het jaar is er ook de mogelijkheid om je op soa’s te laten testen. Doel is om jezelf te kunnen zijn in een ongedwongen sfeer, leuke dingen doen en samenzijn met jongens en meiden die in hetzelfde schuitje zitten, zodat je elkaar kan versterken en steunen.
We beginnen om 18:00 uur. Geef van te voren wel even aan ons door dat je mee eet, zodat we voldoende eten in huis kunnen halen. Opgeven kan tot één dag van te voren op wereldcafe@cocamsterdam.nl
Iedere 2e dinsdag van de maand is het Wereldcafé open.

De data in 2019 zijn:

14 mei

11 juni

9 juli

13 augustus

10 september

 

Het verhaal van

Sara

Sara (20) kwam via een vriendin bij Veilige Haven terecht. Mijn familie weet niet dat ik op vrouwen val. Het ging niet goed met mij toen ik hier voor het eerst kwam, ik voelde me alsof ik de enige lesbische moslima op aard was. Mijn thuissituatie is sowieso niet ideaal, mijn homoseksualiteit maakte het allemaal nog moeilijker.

Het verhaal van

Nazha

Robert: Ik heb mijn hele leven in de kast gewoond">"Alle meisjes vielen op jongens en ik viel op meisjes. Dus?"

Ik was 24 toen ik Marokko verruilde voor Nederland. Mijn vader repte met geen woord over de reden van mijn vertrek. Mijn ouders zijn vrome moslims. Toch hebben mijn ouders geen moeite met mijn seksuele geaardheid.

Het verhaal van

Warda

"Toen ik haar zag, werd ik betoverd door haar schoonheid"

Ik heb niet voor mijn geaardheid gekozen, mijn homoseksuele gevoelens zijn authentiek. Homoseksualiteit is niet alleen maar seks, maar een liefdesrelatie waarin seks een rol speelt. Twee jaar geleden ben ik voor het eerst in mijn leven verliefd geworden op een vrouw.

Het verhaal van

Mimoun

"Iedere man die ik aantrekkelijk vond, begon ik te haten."

Mimoun, 26 jaar, werkt voor een reclamebureau. 'Ik zou mijn ouders niet teleurstellen. Ik zou trouwen met een Marokkaanse en vanzelfsprekend zou ik nooit mijn homogevoelens de vrije loop laten. Sterker nog, ik durfde nog steeds niet toe te geven dat ik wel degelijk op mannen viel. Het was een periode van chaos.