You Tube

Imam komt op voor islamitische homo's

De Zuid-Afrikaanse imam Muhsin Hendricks heeft geen enkel bezwaar tegen homoseksualiteit. Volgens Hendricks keurt de Koran homoseksualiteit namelijk niet expliciet af. Met zijn organisatie The Inner Circle ondersteunt de imam lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) met een islamitische achtergrond.

 

 

Niet uit de kast

Arie Boomsma gaat op zoek naar het antwoord op de vraag waarom er zo weinig jonge moslim-homo's uit de kast komen. Na meerdere seizoenen van KRO's Uit de Kast blijkt dat het erg moeilijk is voor moslimjongeren om voor hun geaardheid uit de komen.

Mike Starink op bezoek bij Kevin Abdoelkariem (finalist Mr Gay 2012)

Mike Starink in gesprek met Kevin Abdoelkariem (finalist Mr Gay 2012) .
De 30-jarige Kevin Abdoelkariem, heeft een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond is homo en ook nog eens moslim. Hij heeft twee duidelijke doelen en weet precies waarom hij Mister Gay Netherlands 2012 moet worden.

 

 

I am Gay and Muslim

'I am Gay and Muslim' is een documentaire van regisseur Chris Belloni in samenwerking met Public Cinema. De film portretteert de zoektocht van zes homoseksuele mannen in Marokko naar hun religieuze en seksuele identiteit. Belloni: "De film beoogt een brug te slaan tussen de moslimgemeenschap en de homogemeenschap. Het is een poging om de door de politiek geschapen tegenstelling van homo's versus moslims te doorbreken.'

 

 

Strijders voor de liefde

Documentaire waarin Sipke Jan Bousema in binnen- en buitenland op zoek gaat naar de mannen en vrouwen die een dagelijkse strijd moeten leveren om hun liefde openlijk en veilig te mogen uiten.

Het verhaal van

Sara

Sara (20) kwam via een vriendin bij Veilige Haven terecht. Mijn familie weet niet dat ik op vrouwen val. Het ging niet goed met mij toen ik hier voor het eerst kwam, ik voelde me alsof ik de enige lesbische moslima op aard was. Mijn thuissituatie is sowieso niet ideaal, mijn homoseksualiteit maakte het allemaal nog moeilijker.

Het verhaal van

Nazha

Robert: Ik heb mijn hele leven in de kast gewoond">"Alle meisjes vielen op jongens en ik viel op meisjes. Dus?"

Ik was 24 toen ik Marokko verruilde voor Nederland. Mijn vader repte met geen woord over de reden van mijn vertrek. Mijn ouders zijn vrome moslims. Toch hebben mijn ouders geen moeite met mijn seksuele geaardheid.

Het verhaal van

Warda

"Toen ik haar zag, werd ik betoverd door haar schoonheid"

Ik heb niet voor mijn geaardheid gekozen, mijn homoseksuele gevoelens zijn authentiek. Homoseksualiteit is niet alleen maar seks, maar een liefdesrelatie waarin seks een rol speelt. Twee jaar geleden ben ik voor het eerst in mijn leven verliefd geworden op een vrouw.

Het verhaal van

Mimoun

"Iedere man die ik aantrekkelijk vond, begon ik te haten."

Mimoun, 26 jaar, werkt voor een reclamebureau. 'Ik zou mijn ouders niet teleurstellen. Ik zou trouwen met een Marokkaanse en vanzelfsprekend zou ik nooit mijn homogevoelens de vrije loop laten. Sterker nog, ik durfde nog steeds niet toe te geven dat ik wel degelijk op mannen viel. Het was een periode van chaos.